Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: Nükleer santrallara ihtiyaç var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin uzun dönemli projeksiyonlarında 20 bin megavatın üzerinde nükleer santrala ihtiyacı olduğunu söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda önceki gün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın bütçesi görüşüldü. Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu için ortalama 12.35 cent alım garantisi olduğunu söyledi. Üretilen elektriği 15 yıl boyunca 12.35 centten alacaklarını belirten Bayraktar, 3. ve 4. reaktörde alım miktarı garantisinin yüzde 30’la sınırlı olduğunu, geri kalanın piyasada satılacağını bildirdi. Bunun üzerine CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Ben hesapladım 27 milyar dolar yapıyor” diye konuştu.

Bakan Bayraktar ise şunları söyledi:

“Türkiye mutlaka baz yükte nükleer santrala ihtiyaç duyuyor ve bunu da sadece Akkuyu’yla sınırlı tutmuyoruz çünkü bizim uzun dönemli projeksiyonlarımızda 20 bin megavatın üzerinde nükleer santrale, nükleer güce ihtiyacımız olduğu gözüküyor. Yani mutlaka bizim Sinop’a, mutlaka bizim Trakya’daki santrala, bunlara ilaveten de son dönemde dünyada gelişen küçük modüler reaktörlerle alakalı 5 bin megavatlık bir güce ihtiyacımız var.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x